Hvis det er dig, der skal stå for at skrive en af de mange sange, der skal synges til årets konfirmation, er det garanteret også dig, der står for at designe den.

Heldigvis er det ikke svært at designe en flot sang, og det er jo altid sjovt at få en sang i hånden, der er gjort lidt ud af rent visuelt, så det ikke bare er et stykke hvidt papir med sort tekst på.

Design sangene nemt i Word

Hvis du ikke ved, hvordan du skal kaste dig ud i at designe sangen, kan du med fordel gøre brug af Microsoft Word, som fungerer ganske fint til netop dette formål. Sådanne konfirmationssange til barnebarn kan nemt sættes op i dette program.

Du kan også vælge at designe dine tips 13 forslag, hvis du har valgt at lave sådan en til festen. Du skal ikke være bange for at være kreativ i dine idéer, og jo mere du gør ud af dem, desto sjovere er det også bare, når gæsterne får sangene i hånden. Så tænk gerne ud af boksen.

Tænk over længden på sangen

Når du skal designe en sang, er det meget vigtigt at vide, hvor lang selve sangen er. For det er jo en fordel, hvis det hele kan være på et stykke A4 papir. Lige så snart du skal bruge flere sider, skal du også tænke på, at du jo nok skal printe 30, 40 eller 50 stykker. Og så er det langt nemmere med en side pr. gæst, end du skal printe to eller tre sider for hver sang.

En sang kan i mange tilfælde nemt være på en side, med mindre der er tale om en sang på over 10 vers. Holder du dig derunder, bør det kunne lade sig gøre.

Tjek for stavefejl og husk en tydelig skriftstørrelse

Sidst, men ikke mindst, er det jo også vigtigt, at du husker at tjekke efter for stavefejl i din sang. Alle kommer til at sidde med sangen, og når de først skal synge den, kan en stavefejl hurtigt give meget forvirring.

Og så er det en rigtig god idé at bruge en ganske klar og tydelig skrifttype og størrelse, så det er nemt for alle i selskabet at læse sangen. En alt for krøllet skrifttype eller for lille skriftstørrelse gør det svært for alle at kunne følge med i sangen.

Gør noget ud af designet på konfirmationssangene

Gør noget ud af designet på konfirmationssangene