Er du webdesigner, kan det være, at du har brug for at finde nye inspirationskilder. Er det svært at få nye idéer, og har du svært ved at lade kreativiteten slippe løs, kan det være en god idé at kigge på andre webdesigns og arbejde udført af andre designere.

På den måde vil din hjerne begynde at se flere og flere idéer, og selvom du måske ikke kan finde på nye designs her og nu, kan det afføde små idéer, som måske kommer, når du er i gang med at arbejde på dit næste projekt. Lån penge til dit næste projekt.

Her kommer vi med nogle tips til dig, der som webdesigner savner noget mere inspiration til dit kommende arbejde.

Kig på de store portaler med salg af webdesigns

Til at starte med kan det være smart at besøge nogle af de store portaler, hvor der hver dag bliver solgt tusinder af webdesigns.

De har utroligt mange forskellige designs på hylderne, og selvom det måske ikke alle sammen er inden for din stilart, er det stadig en rigtig god måde at hente ny inspiration på.

Tit vil du også kunne se, hvilke designs der sælger bedst. Det kan måske være med til at inspirere dig, når du skal udvikle nye designs, da du måske kan lure trends og designs af fra de mest solgte designs.

Slip tøjlerne og prøv dig frem med testsider

Det er også vigtigt at øve dig i at være kreativ. Når du ikke sidder med kundearbejde, er det utrolig essentielt at bruge dine kreative ressourcer i hjernen, så du får øvet dig i netop at tænke kreativt, skævt og ud af boksen engang imellem.

Brug derfor eventuelt din tid på at lave små hjemmesider, der ikke skal bruges til andet end det formål at holde din kreativitet ved lige.

Find på fiktive kunder og lad som om, at de har hyret dig til at lave en hjemmeside for dem. Og skab dig så helt vildt og prøv alle mulige sjove og skøre idéer af, så du får udviklet din evne til at være kreativ.

Den kreativitet du udvikler her, kan du så tage med over i dit kundearbejde, når du skal til at lave det igen. Og så bliver det måske nemmere også at finde på nye og flotte løsninger til dine kunders hjemmesider.

Synes du godt om et design? Se hvad designeren ellers har lavet

Hvis du er faldet over et webdesign i denne proces, som du synes rigtig godt om, er det smart at tjekke ud, hvad designeren hedder. På den måde kan du måske opspore hans egen hjemmeside eller hans profiler på de sociale medier, hvor du kan se alt det andet, han har lavet.

Har webdesigneren lavet et design, du er vild, er der store chancer for, at vedkommende også har lavet andre designs, der kan være inspirerende for dig at kigge på.

Der står som regel altid på nye webdesigns, hvem der har lavet dem, så det burde være nemt at finde frem til den kreative hjerne bag designet.

Sådan finder du ny inspiration som webdesigner

Sådan finder du ny inspiration som webdesigner