Elsker du at arbejde med grafiske designs, og kunne du godt tænke dig at gøre det på fuld tid, kan det være, du skal overveje at springe ud som freelancer.

I starten er det måske bare på halvtid elle ved siden af dit fuldtidsjob. Men på sigt kan du bygge din egen freelanceforretning op på et niveau, så du kan arbejde med det, du elsker at lave, på fuld tid og leve rigtig godt af det.

Herunder kigger vi nærmere på, hvordan du bærer dig ad, hvad dine priser skal være, og om du skal have en uddannelse eller ej for at komme i gang.

Du bestemmer selv dine arbejdstider

Når du er freelancer og arbejder med grafisk design, har du den store fordel, at du selv kan sætte dine arbejdstider, så længe du ikke møder fast ind og arbejder hos nogle af dine kunder.

Kan du udføre dit arbejde hjemmefra, er din kunder ligeglade med, om du udfører arbejdet om aftenen, natten, tidligt om morgenen eller i løbet af de almindelige arbejdstider. Så længe arbejdet bare bliver udført og afleveret til tiden.

Det er en af de mange fordele ved at kaste sig ud i jobbet som freelance grafisk designer. Vil du gerne bestemme selv, er det den perfekte at gå for dig.

Sæt dine egne priser

Som freelance grafiker kan du selv sætte dine priser. Der er ikke en fast timeløn, som du er bundet til i de næste mange år.

Selvfølgelig skal dine kunder også være villige til at betale den pris, du gerne vil have, men du bestemmer selv, hvordan du fastsætter dine priser.

Derfor er det også muligt at skalere din indtjening op, da du løbende kan justere på priserne og tage mere for dit arbejde, i takt med at du bliver bedre til at udføre det.

Du behøver ikke at være uddannet

Det gode ved at kaste sig ud i erhvervet som grafisk designer er, at du ikke behøver nogen uddannelse. Det er en fri titel, og du skal egentlig bare få dig et CVR nummer – så er din lille virksomhed i gang.

Hvis du bare kan dit kram, er dine kunder ligeglade med, om du har lært det på en skole, eller om du har lært det ved at prøve dig frem på egen hånd.

Bøger om grafisk design

Vil du gerne læse noget mere om grafisk design, kan det være en god idé at hoppe en tur på biblioteket, hvor du kan finde mange bøger om emnet.

Der er alt fra bøger om de forskellige typer programmer, som du kan bruge til at arbejde i, til bøger om stilarter, markedsføring, reklamer og meget andet, som kan hjælpe dig på vej til at blive en fantastisk freelance grafiker.

Selvom nogle af bøgerne måske kan være gamle og ikke relevante til nutidens programmer, er der stadig en masse bøger, hvor der er tips og råd at hente.

Prøv hele tiden på at blive bedre

Når du er freelancer, uanset hvilken branche du er det inden for, er det vigtigt, at du hele tiden prøver at forbedre dig og lære mere, så du ikke på et tidspunkt bliver sat af.

Der vil hele tiden komme nye konkurrenter på markedet, som vil prøve at tage dine kunder fra dig. Derfor er det vigtigt at kunne tilbyde det samme, som andre også kan tilbyde inden for grafisk design, hvis du vil være sikker på at være nummer et hos dine kunder.

Så sørg for at lære nyt og holde dine teknikker og færdigheder ved lige, hvis du vil blive ved med at lave det samme om bare et par år.

Er grafisk design noget for dig?

Hvis grafisk design er noget for dig, og du godt kunne forestille dig selv leve af at lave grafisk arbejde i fremtiden, er det bare med at komme i gang med det samme.

Der er ingenting, der kan forhindre dig at arbejde med grafisk design. Om du tager en uddannelse inden for emnet, eller om du bare går i gang på egen hånd via Youtube videoer og en masse praktisk arbejde, bestemmer du selv.

Men hvis du virkelig gerne vil leve af at lave grafisk design som freelancer, er det ikke svært at komme i gang, så snart du bare har lært håndværket.

Lev af at lave grafisk design som freelancer

Lev af at lave grafisk design som freelancer