Det er ikke ligefrem billigt, når vi almindelige danskere eller erhvervsdrivende have designet en hjemmeside. De færdigt lavede hjemmesider, hvor der blot skal navigeres på brugeroverfladen, kan nemt komme til at koste mellem 50.000 og 100.000 kr., hvis websiden skal fremstå professionelt og køre som smurt. Her tænkes der på alt fra det brugervenlige plan, betalingsvindue og hastighed på websiden.

Stat med at købe et domænenavn

Der er derfor en hel del penge at spare, ved stedet at vælge at designe websiden fra bunden af. Det kræver naturligvis en vis kendskab til webudvikling. Men uanset hvor meget vi laver selv, så vil det komme til at koste penge. For det første, så skal der betales for domænet. Det er i sig selv ikke så dyrt. Bare sørg for at vælge et domæne, der ikke er så eftertragtet. Flere af os danskere har nemlig været ude for, at det har været nødvendigt at købe det ønskede domæne fri.

Opbyg din webside i Woocommerce

Nok om domæner. Når du har valgt et domænenavn, så skal du have besluttet dig for, hvordan du vil bygge din webside op. Woocommerce er sådan et lidt allround program. Det egner sig særligt godt til blogs, men det er også muligt at få en brugbar og god webshop ud af det. Her skal du blot gå meget op i, hvilket tema du køber – jep, det koster også penge. Men vælger du det rette tema, så vil du også opleve, at kunderne bliver på siden længere. Det skyldes blandt andet, at temaet fanger deres interesse og at det er nemt at finde rundt i.

Smarte plug ins

Så kommer vi til næste element, som skal købes: Plug ins. Det er de funktioner, der får din hjemmeside til at fremstå mere professionel, og så giver de dig mulighed for at bestyre websiden bedre. Du kan for eksempel købe plug ins, der gør det muligt at give en bestemt mængde rabat på alle produkter eller en bestemt produktkategori. Du kan også købe plug ins, der giver specielle, smarte tilbudsmærker på dine produktbilleder.

Lån eventuelt til en bedre webside

Det koster altså at lave en god hjemmeside, uanset om du laver den selv eller køber dig til den. Har du ikke et stort rådighedsbeløb, så kan det være en fordel for dig at tage et lille lån. Pengene skulle jo gerne komme ind igen, når websiden kører. Desto mere professionel den ser ud, desto større chance har den for succes.