Når kommende klubmedlemmer søger information omkring en sportsgren, så sker det ofte via nettet. Det er derfor her, potentielle medlemmer bliver præsenteret for din sport, for første gang. Det er derfor vigtigere end aldrig før, at du og din klub sørger for, at jeres hjemmeside er toptunet og indbydende for folk udefra.

En professionel, informativ hjemmeside fanger nye medlemmer

Vi danskere er vilde med at sende vores børn til forskellige sportsgrene. Derfor bliver der prøvet meget forskelligt af. Ofte er der flere forskellige slags sport i spil, når forældre udpeger en sportsgren til barnet. Hvor indbydende hjemmesiden ser ud, kan derfor være det, der gør forskellen på, om barnet vælger at starte til rytmisk gymnastik eller dans.

Lige præcis sådan noget som rytmisk gymnastik, er ikke det, der falder de fleste forældre først ind. Det er derfor her, i som klub skal ud og fange de nye medlemmers interesse med en god, professionel side. Gør meget ud af, at den er personlig og nem at tilgå for oplysninger.

Det er nemt at finde info omkring det tekniske i at designe en webside. Det tekniske består blandt andet i at have en hjemmeside, der er let at navigere rundt i, og hvor selve opsætningen med menu og så videre giver mening. Her vil vi dog fokusere på selve indholdet på hjemmesiden.

Nogle gode huskeregler til en webside for en klub, der tilbyder rytmisk gymnastik, er:

  • Sørg for at have en pæn forside med en godt og skarpt billede af klubben
  • Gode og grundige oplysninger om klubbens faciliteter
  • Informativ og fangende tekst omkring sportsgrenen
  • En levende side, der ofte bliver opdateret

Når dine potentielle medgymnaster går ind på jeres hjemmeside, så skal de gerne blive mødt af et positivt indtryk. Det kan eksempelvis være et flot billede af nogle af jeres medlemmer, der har vundet en konkurrence inden for rytmisk gymnastik. Sæt gerne en lille tekst under billedet, så vi almindelige danskere ved, hvad der foregår på billedet, eller hvad, der er vundet.

Hav en overskuelig side omkring klubbens oplysninger. Det gælder både faciliteterne, adressen, kontaktoplysninger, antal medlemmer, samt hvad, der ellers kan være relevant for nye medlemmer. Sørg også for, at lave en lille intro til rytmisk gymnastik. Denne intro kunne lyde i retningen af:

Rytmisk gymnastik er en gren inden for gymnastikkens verden. Den er kendetegnet ved, at man laver forskellige serier eller sekvenser, som foregår til god musik. Der findes flere forskellige genrer inden for rytmisk gymnastik. Her kan man deltage i forskellige konkurrencer i forskellige sværhedsgrader.

De 4 underkategorier af konkurrencer inden for rytmisk gymnastik er:

  • Æstetisk gruppegymnastik
  • Rytmisk sportsgymnastik
  • Grand Prix gymnastik
  • Efterskole DM i rytme

I æstetisk gruppegymnastik, skal du indgå som en del af et hold, der performer sammen. Du får derfor trænet dine evner i at indgå i en dynamik og harmoni med de andre gymnaster.

Rytmisk sportsgymnastik er den mest kendte i Danmark. Denne type minder rigtig meget om ballet, da den bærer præg af ynde og elegance. Den kan både udføres med og uden hjælpemidler i form af eksempelvis vimpler, tov, bolde eller tøndebånd. Dette er også en disciplin til OL.

Grand Prix gymnastik er den mest populære i Danmark. Denne læner sig meget op ad dans og ballet, og så er den kun for piger og kvinder. Her får du for alvor trænet din smidighed, balance og rytmiske sans. Her bruger vi redskaber som tøndebånd, vimpler, gymnastikbolde og sjippetove. Denne type foregår kun i Danmark.

Efterskole DM i rytme er et arrangement, som afholdes årligt. Her kan gymnasterne vælge mellem at deltage i Grand Prix gymnastik, enten med eller uden redskaber.

Ved at lave en lignende kort intro, så har jeres nye medlemmer et hurtigt overblik over, hvad det er, i tilbyder. Så kan i sagtens have en side, der er dedikeret til at uddybe de forskellige grene yderligere Det gælder blot om at fange de nye medlemmers interesse og gøre det let for dem at kontakte jer som klub.